Учени: Растителната диета намалява риска от тежки симптоми на COVID-19

Ето кои са предимствата й за организма в сезона на вирусите
11 сеп 2021 13:20, Иванка Гъркова
18
Учени: Растителната диета намалява риска от тежки симптоми на COVID-19
IStockphoto

На прага на есента всеки търси начини, с които да подсили своя организъм и така да има по-силен имунитет. По време на четвъртата вълна на COVID-19, инфекционистите ни препоръчват да не спазваме строги диети, с които лишаваме тялото от жизненоважни микроелементи. Точно обратното – да се храним по определен начин, за да си набавим онова, което ни е необходимо.

 
Ваксинацията е най-добрият начин, с който да се предпазите от коронавирус и неговите усложнения. Но поради здравословни и други причини, не всеки може да направи това. Ето защо учени препоръчват хората, които все още не са си поставили ваксина, да преминат на растителен режим. Според скорошно проучване, данните от което са публикувани в BMJ, той и така наречената пескатарианска диета, намаляват риска от протичане на най-тежките симптоми на заболяването.
 
Изследването обхваща група здравни работници на първа линия от държавите Франция, Германия, Италия, Испания, Обединеното кралство и САЩ. Те участват в онлайн анкета от 17 до 25 юли 2020 г., в която има въпроси, свързани с демографските характеристики, COVID-19, както и хранителните им предпочитания.
 
„В сравнение с участниците, които съобщават, че следват диети на растителна основа, тези, които съобщават, че следват нисковъглехидратни, високо протеинови диети, са с по-голям шанс за умерен до тежък COVID-19“. Това коментира д-р Хюнджу Ким, асистент в частния изследователски университет „Джонс Хопкинс“, който е един от авторите на проучването.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обичайната веганска простотия, обичайните фейк изследвания.
16
0
 
6
 
! Отговори
Имунитетът преди 2 години
Зеленчуци който не яде, той голям не ще му порасте.
15
2
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
От март миналата година съм на салата и ракия.Явно заради това не съм се разболял.
14
3
 
9
 
! Отговори
Нелоша статия преди 2 години
Обаче не мина пак без ваксаджийска пропаганда,че експерименталния бълвоч бил най-доброто средство от т.нар вирус!
13
6
 
7
 
! Отговори
до Веган преди 2 години
водораслите ги събират за вашата салата от фукушима. бабите ви сякаш все водорасли са пасли... всичките л...на в моретата и океаните отиват, вие от там искате деликатесно да пасете. ливади тук бол. Ким Чен Ун ги учи в сев. корея да пасат от детската градина. объркали сте нещо географската дължина.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обичам броколи и зелена салата и зелен лук. Щастие, давайте зелено. Обичам и люти чушки, чесън и лимонки. И джинджифилки обичам и тежа 50 кила, та че го борим вируса на мускули
11
0
 
11
 
! Отговори
Ник преди 2 години
уж диета, ама от иглите по- хубаво нямало... Абе ей, ако света беше толкова опасно място за живеене, нямаше да е фрашкано с народ до козирката. и където най-малко се бодат, най много се плодят. от естествения имунитет по-хубаво няма. а от растителните храни от интензивно земеделие нямат кой-знае колко ползи за здравето.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С и без диета един ден всеки ще умре, никой няма да се измъкне жив от живота!
9
8
 
6
 
! Отговори
Веган преди 2 години
Веганите ще спасят света. Най-полезното нещо са морските водорасли, живота е произлязъл от Окена ако не знаете. Във морските водорасли има всичко необходимо за оцеляването ви Разбира се няма да може да ги ядете първоначално, хубаво е да ги изсушите и тогава да си поръсвате със тях салатите или да ги киснете във някакви сосове ароматни. Тъй ще си умрете учени, ама невежи.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми що пише че има хошестерол във ваксините
7
1
 
13
 
! Отговори
До зомбирания долу преди 2 години
20000 починали от ковид, ама друг път. Папагали. Ако ви кажат да се облечете в зелено и да стоите на челна стойка против ковид, сигурен съм ще навирите крака.
6
0
 
7
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 6 А на над 100 000 починали без ковид да го кажем ли?
5
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5 - Кажи го на 20000 починали от ковид, като е нищо.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С две думи, тоя вирус се оказва едно нищо(ако въобще го има). Яжте плодове и зеленчуци и няма страшно. Също като при грипа.
3
2
 
11
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Най-после малка крачица в правилната посока - съвети за добър имунитет, вместо ваксаджийска пропаганда. Поздравления! Продължавайте в тази посока!
2
1
 
6
 
! Отговори
пак този преди 2 години
Една лъжа винаги води след себе си и друга.
1
1
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Д-р Хюнджу Ким, турчин ли е или китаец :)))

Спонсорирани публикации